Aplec de Santa Caterina d’Espasens

santacaterina3pAquest any vam celebrar l’Aplec de Santa Caterina el 19 de novembre, una mica massa tard, en respecte a la tradició, que es feia just el diumenge de la primera setmana de novembre.

Es va escollir el diumenge 19, en funció de la disposició que tenien els monitors del Consell Esportiu i poder inaugurar el Circuit de Caminades Saludables (cicle de tardor) i així contribuir a la difusió de l’Aplec. Cada any intentem fer alguna cosa diferent, per motivar i augmentar la participació.

Vam quedar a 2/4 de 9 del matí, allà ens esperava Banyoles TV per informar a la comarca de l’activitat.

A continuació, en Marcel Samsó, veí d’Espasens i propietari de Can Ginebreda, ens va fer una petita intervenció amb molt d’encert. Ens va situar en l’entorn, va explicar característiques del terreny, la història de l’església de Santa Caterina, ermita del segle XIII que va ser restaurada a finals dels vuitanta amb l’ajuda de voluntaris de Fontcoberta i Vilavenut. En Marcel va valorar molt aquest aspecte perquè en el seu moment ho va viure en primera persona i ens va fer arribar el seu bon record d’aquells moments i de la bona feina que es va fer.

Tot seguit, en Marc Sallares, monitor del Consell Esportiu ens va ensenyar a fer uns estiraments, per treure’ns el fred i arrancar-nos unes rialles per posar-nos a caminar fins al Parc de Salut de Vilavenut.
Va fer un dia clar, assolellat i preciós i en una hora i mitja ja tornàvem per un altre camí a dalt d’Espasens per fer un esmorzar de pa amb tomata i botifarra, que els regidors i l’Alcalde ens van preparar.

Mentrestant la missa ja estava en marxa i les veus de la Coral de Fontcoberta sortien de l’església.

Quan es va acabar la missa, la Cobla ja estava preparada i vam ballar tres sardanes i aquí es va acabar la festa.

L’any que ve intentarem avançar-la i així poder celebrar l’Aplec la primera setmana de novembre. Volem tornar a quedar-nos a dinar i fer activitats per la mainada, i si teniu alguna idea, només ens ho heu de dir.
Realment l’entorn és preciós i la companyia també.

L’Equip de Govern

 

santacaterina2

santacaterina1p