CAMPANYA DE PREVENCIÓ DE LA VESPA ASIÀTICA

 

Enguany l’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany engega la tercera edició de la campanya de seguiment i control de l’expansió de la Vespa asiàtica.

 

L’objectiu de la campanya és continuar la recollida de dades de l’evolució de la població d’aquesta vespa a la comarca i reduir la població de reines fundadores, al mateix temps que es dona a conèixer l’espècie i el seu impacte sobre l’ecosistema.

 

Aquest any paral·lelament a la campanya de participació ciutadana els serveis tècnics del Consell Comarcal iniciaran una prova pilot en que s’utilitzarà un nou model de trampa per calibrar la seva efectivitat tan pel que fa a les captures de vespes asiàtiques així com també la seva selectivitat respecte a altres insectes.

 

La idea principal és aconseguir el màxim de participació ciutadana possible a tota la comarca. Per aquest motiu us volem demanar que des dels ajuntaments feu difusió de la campanya als vostres webs, grups de WhatsApp i xarxes socials.

 

En les properes setmanes s’instarà als ciutadans a col·locar trampes per capturar les reines. Es essencial que els ciutadans registrin la ubicació de les trampes i periòdicament les captures realitzades per tal què la campanya sigui un èxit i permeti millorar la planificació de la següent. Aquests registres mitjançant la geolocalització permetrà fer el seguiment i el control de l’expansió d’aquesta espècie invasora Un altre dels objectius és la geolocalització dels nius detectats i la seva possible senyalització en funció de si son actius o inactius.

 

Es demana als ciutadans que, si no disposen de les trampes d’altres anys, es fabriquin amb ampolles reciclades seguint l’esquema que es detalla en el tríptic informatiu adjunt.

 

Per a més informació, vespa@plaestany.cat.

Clicar aquí per a veure Tríptic-Vespa-Asiàtica-20231