Itinerari de la Platja d’Espolla

L’espai que ocupa l’estany intermitent de la Platja d’Espolla i tot l’entorn amb les seves surgències (bullidors), és una Zona PEIN d’especial protecció. I ho és per un munt de raons: pel seu singular sistema hídric, per la gran diversitat d’amfibis que hi habiten i pel cas extraordinari del triops, aquest crustaci, verdader fòssil vivent, que s’ha adaptat a la intermitència de les aigües de l’estany.

Per tot això l’ajuntament de Fontcoberta i les diferents administracions, sota la direcció dels tècnics del Consorci de l’Estany, hem ideat aquest Itinerari Cultural que constarà d’un sender ben delimitat i senyalitzat amb diorames, plafons i indicadors per poder gaudir d’aquest espai i alhora, sobretot, fer-ho de manera respectuosa per afavorir la seva protecció.

A partir del 29 de juliol, aquest itinerari que complementarà el de l’ajuntament de Porqueres, estarà obert al públic i serà un actiu més a afegir a l’oferta patrimonial, no solament del nostre municipi, sinó també al de tota la comarca.

Ajudeu-nos a mantenir-lo.

image1image3

 

 

 

 

 

 

 

 

image5

image6

 

 

 

 

 

 

inauguracio2p

inauguracio1p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La notícia a TV3 i al Diari de Girona